{% extends 'base.html' %}{% block title %}Reset świata · {{ panel_brand }}{% endblock %}{% block content %}

ZAAWANSOWANE · ZARZĄDZANIE ŚWIATEM

Reset świata

Obie operacje są nieodwracalne dla świata gry. Przed każdą serwer zatrzymuje się i zapisuje kopię baz account, common, player i itemshop do folderu backups\reset-swiata serwera. Do wykonania resetu potrzebne jest hasło do bazy danych (M2_DB_PASSWORD w pliku linux-port\docker\.env).

OSTATNI RESET

{{ status.kind_label }}{% if status.busy %}⏳ {% elif status.state == 'done' %}✓ {% elif status.state == 'failed' %}✗ {% endif %}{{ status.label }}{{ status.when }}

{{ status.message }}

Kopia bazy: {{ status.backup }}

BOTY

🔄 Reset świata botów

Wszystkie boty ({{ '{:,}'.format(bots).replace(',', ' ') }}) od razu zaczynają nową grę – tak jak po emeryturze:

Postacie graczy zostają bez zmian (także Twój Towarzysz). Gracz w gildii botów traci tę gildię.

CAŁY ŚWIAT

💥 Reset całego świata

Baza danych wraca do stanu świeżej instalacji – dokładnie jak „Zacznij od zera” w launcherze:

Pierwszy start po resecie trwa dłużej: baza jest importowana od nowa, a boty zasiewane.

{% endblock %}